Växtbelysning inomhus

Växtbelysning inomhus är inte bara viktig för växternas välbefinnande/överlevnad.

Växtbelysningen är även bra för lokalen. Den kan själv få hela miljön att lyfta.

Varför behövs växtbelysning inomhus?

Under vinterhalvåret är det vanligt att inomhusväxter börjar tappa blad och även se lite tråkiga ut. Den främsta orsaken till detta är att solens naturliga ljus under denna tidsperioden är mycket svagare än andra perioder på året. Med växtbelysning kan man motverka detta och ge växterna det extra ljus de behöver för att leva väl och må bra.  

Man skulle kunna säga att ljuset är växterna stora energikälla och är en av de saker som är viktigast för deras välmående. Nu för tiden finns det även många olika varianter av växtbelysning och de går åt det mer energisnåla hållet.

Ljusets kvalité kan beskrivas på många olika sätt. Naturligt dagsljus kallas för fullspektrumljus eftersom det innehåller regnbåges alla färger. Detta är det ljus som växterna är ute efter. Sol året om i princip!

Det ställer krav på växtbelysning.

Med tanke på att Växterna är ute efter solljus. Så tycker de att luxtalet ska vara minst 700-1000 lux. Lysa 7 dagar/vecka, 12-14 tim/dygn.

Växter behöver ljus för att överleva. Växtbelysning ger inte bara växten bättre förutsättningar. Det ökar också prydnadsvärdet. Både för växten men också lokalen i övrigt. Mera skuggspel m.m. en jämn ljusbild i en lokal är inget man mår bra av. Som människa behöver vi mer känsla från naturen för att må bra.

Vi hjälper ert att hitta den bästa belysningen för era växter och er lokal. Kontakta oss nu!

Vi använder numera nästan uteslutande infällda spotlight, ibland även på skena. Vilket blir snyggast i inredningen. Det finns många typer av spotlight för växter, infällda och på skena eller singelmonterade.

Kontakta oss på Blomsterfröjd inredningar så kan vi hitta den bästa växtbelysnings-lösningen för ert företag och era förutsättningar!

växtbelysning spot

Nyfiken på vad vi kan erbjuda dig?