Växtväggar

Växter i inredningen skapar en spännande och intressant miljö. Trender visar att vi gärna varierar våra sätt att plantera och presentera växter för att skapa dynamik, och vad är mer effektfullt än växtväggar?

Växtväggar för en intressant miljö
Detaljbild på växtväggar

Växtväggar är en unik lösning som inte bara är snyggt och effektfullt utan fungerar även väldigt bra som ljudabsorbent och för att rena och syresätta luften. Dessutom tillför växtväggarna otroligt mycket på en väldigt liten golvyta.

Tidigare har det mest funnits växtväggar med utskurna fickor i olika typer av fiberdukar. Nackdelen med dessa lösningar är mängden arbete som gått åt vid byte av växter. Processen skapar mycket nedskräpning vilket leder till att man undviker det och då också byter växterna försent. Lösningen kräver autobevattning, vilket medför en risk för vattenläckage och i förlängningen mögel i den alltid fuktiga duken.

Den bästa lösningen för växtväggar

Nu har det kommit en växtvägg som är väldigt funktionell, Natural Greenwalls, ett Danskt patent som gör det enkelt att byta växter. Varje planta är planterad i en individuell kruka direkt på växtväggen och kan enkelt bytas ut vid behov med ett enkelt klick. Fördelarna med detta system är att det inte finns någon duk som kan lukta mögel och det finns ingen risk för vattenläckage då varje planta sitter i en egen växtväggskruka. För den som önskar kan autobevattning kopplas in eller så vattnas växterna vid servicebesök. Fördelen med det sistnämnda är att man inte behöver dra fram vatten och avlopp.

Förutom denna mer eller mindre heltäckande växtvägg finns:
Växttavlorna Live Picture som har en bra funktion för mindre ytor. Vår egen produkt Design Peter: Armeringsnät på väggen eller skärmvägg med växter i.

En bra lösning för växtvägg

Växtväggar från Natural Greenwalls, det mest hygieniska valet

Ingen fast vattenanslutning, inget avlopp.

Växtvägg från Natural Greenwalls
Natural Greenwalls producerar det mest hygieniska valet för växtväggar
Mindre växtväggar på rad
En växtvägg i sin helhet

Intresserad av att installera växtväggar hos er?

Välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt besök!