Växtväggar

Växter i inredningen skapar en spännande och intressant miljö. Trender visar att vi gärna variera våra sätt att plantera och presentera växter för att skapa dynamik och vad är mer effektfullt än en växtvägg.

Växtväggar är inte bara snyggt utan fungerar väldigt bra som ljudabsorbent och rena och syresätter luften.
Dessutom tillför växtväggen väldigt mycket på liten golvyta.

Tidigare har det mest funnits växtväggar, som har utskurna fickor i olika typer av fiberdukar. Nackdel med dessa lösningar är alldeles förmycket arbete vid byte av växter som skapar mycket nedskräpning vilket leder till att man undviker det och byter växterna försent. Dessutom finns risk för vattenläckage då man måste ha autobevattning och att det kan växa mögel i den alltid fuktiga duken.

Bra lösningar för växtvägg

Nu har det kommit en växtvägg som är väldigt funktionell, Natural Grenwalls, ett Danskt patent som gör det enkelt att byta växter. Varje planta är planterad i en växtväggskruka direkt på väggen och kan enkelt bytas ut vid behov med ett enkelt klick. Fördelarna med detta system är att det inte finns någon duk som kan lukta mögel och det är ingen risk för vattenläckage då varje planta sitter i en växtväggskruka. För den som önskar kan autobevattning kopplas in eller så vattnas växterna vid servicebesök. Fördelen med det sistnämnda är att man inte behöver dra fram vatten och avlopp.

Förutom denna mer eller mindre heltäckande växtvägg finns:
Växttavlorna Live Picture som har en bra funktion. Det kommer även att komma en växtvägg Design Peter, som rumsavdelare att ställa mitt på golvet. Vår egen produkt Design Peter: Armeringsnät på väggen eller skärmvägg med växter i.

Växtvägg från Natural Greenwalls, den mest hygieniska väggen.

Ingen fast vattenanslutning, inget avlopp.